Jó választás

2015. március 16.

 1. Megbízható iskola

A KOTK Külgazdasági Szakközépiskola 20 éve mûködik, érettségi utáni gazdasági szakképesítés megszerzésére készíti föl tanulóit.

A KOTK országszerte elismert, hiszen több mint 60 éve folyamatosan innen kerültek ki a külgazdaság – ma már magas pozíciókat is betöltõ – szakemberei.

A KOTK Külgazdasági Szakközépiskola nem alakult át egyházi fenntartású intézménnyé, 20 éves hagyományait folytatva alapítványi iskolaként mûködik tovább, az eddigi szakmai eredményeit megõrizve és fejlesztve, az OKJ változásához igazítva. 

2. Kedvezõ helyszín

A KOTK Külgazdasági Szakközépiskola Budapest központjában, a Blaha Lujza tér, a Nagykörút, a Rákóczi út közelében található, jók a közlekedési lehetõségek.

Az iskola jelenlegi épülete 2000-ben készült el. Jól felszerelt tantermek, számítógépek, a diákok számára ingyenes wifi, tanulósarkok segítik a felkészülést.

3. Keresett szakmák

Korábban minden szakmához állami támogatás járt a tanulmányok befejezéséig - annak, aki az elsõ szakképesítés megszerzésére készült. 2013-tól azonban a felsõoktatáshoz hasonló rendszer lépett életbe: a kormány dönt arról, hogy melyik szakmákhoz jár állami támogatás. 

Az emelt szintû szakképesítések követelményeinek olyan szakemberek felelnek meg, akik képesek önállóan, a vezetõ munkáját támogatva dolgozni, felelõs döntéseket hozni. A nemzetközi kereskedelemmel foglalkozó cégek – sok éves tapasztalataik alapján ‒ szívesen alkalmaznak a KOTK-ban végzett szakembereket.

4. Magas színvonalú oktatás

Az oktatás minõségének mércéje az, hogy megfelelõ tudással, sikeres szakmai vizsgával, nyelvvizsgával kerüljenek ki a végzõs diákok.

Ezt nem csak a tárgyi feltételek megteremtésével, de elsõsorban olyan tanárokkal érjük el, akik a szakmájuk mesterei.

A tanév folyamán tanulmányi látogatásokat szervezünk olyan intézményekhez, vállalkozásokhoz, amelyek a szakmához kapcsolódnak. Belsõ vezetõ kíséretével ismerkedhetnek meg az ottani környezettel, tevékenységekkel.

A nyári szakmai gyakorlatot az iskola szervezi meg, kipróbált partnereinél. 

Az emelt óraszámú nyelvoktatás lehetõvé teszi nappali tagozatos diákjainknak, hogy nyelvvizsgára is felkészüljenek a két év alatt.  Akik készen állnak a nyelvvizsgára, a KOTK-ban ingyenesen tehetnek KITEX  nyelvvizsgát.

A tanulói jogviszony alapján sokféle állami kedvezmény illeti meg a diákokat, pl. diákigazolvány, tb-kártya, kollégiumi elhelyezés.

5. A megfelelõ idõpontban

Az érettségi utáni szakképzõ évfolyamokra nem csak nappali, hanem esti vagy levelezõ tagozatra is lehet jelentkezni. Így munka vagy más elfoglaltság mellett is lehetõség van felkészülni a választott szakképesítésre.

Esti és levelezõ tagozaton nincs korhatár.
A KOTK Külgazdasági Szakközépiskola doyenje egy 73 éves úr volt, aki jogi asszisztens felsõfokú szakképesítést szerzett, esti tagozaton, 2 éves képzésben.

« vissza a főoldalra

Szövegméret: + -

Bemutatkozó videó

KOTK Külgazdasági Szakgimnázium
OM 035487
E-mail:
kulgazdasagi@gsza.hu